music

2015. július 23., csütörtök

5 Years

Ezúttal nem részt hoztam, de remélem ezt is mindenki végig olvassa! :) És talán, tetszik is neki...


Mielőtt elkezdenéd, kérlek rakd be ezt a számot, és eközben olvass! Köszönöm! 

River flows in you

All the love, L. xx. 





Oh, nem is tudom, hogy hol kezdjem...
5 évvel ezelőtt pontosan ezen a napon 5 fiú sétált be a köztudatba. Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson és Zayn Malik. Mindannyian egyenként jelentkeztek a brit The X-Factor című tehetségkutatóba. Ám a sors úgy, hozta, hogy nem folytathatták egyesével a versenyt. Így 2010. július 23-án 8 rra 22 perckor létrejött a One Direction.
Csak 5 fiúnak tűntek a sok közül, ám közel sem voltak átlagos srácok. Igaz elvesztették a versenyt, de megnyerték a világot. És ezáltal sokkal fontosabb dolgokkal gazdagodtak. A több, mint 180 díjon kívül érzelmi kincsekkel is gazdagodtak. Szeretetet nyertek, tiszteletet nyertek. Életre szóló barátságokat nyertek. Rajongókat, Directionereket nyertek. Egy újabb családot nyertek. Megnyertek Minket.
Akadtak helyzetek, mikor pont miattunk szakadt el a cérna náluk. A bromance és a romance szálak bonyolódtak és ők ezt nem bírták. Vagy éppen szavakkal sértettük őket. Úgy gondolom, soha nem akartunk nekik fájdalmat okozni, de valahogyan így alakult. És akkor ott a média, aki kialakított róluk egy bizonyos képet és azt határozottan állítja. Harry mint nőfaló? Liam mint unalmas? Louis mint éretlen? Zayn mint hiú? Niall mint fölösleges? Sajnos az emberek nincsenek tisztában a szavak súlyával, nem fogják fel, hogy mennyire megbántják őket ezekkel.

Liam, Harry, Niall, Louis és Zayn keményen dolgozott ebben az 5 évben, hogy elmondhassák mennyire sikeresek. Átstúdiózott éjszakák, folyamatos hajsza és utazgatás, nem semmi meló. Elképzelhetetlen kitartásuk van és akaratuk.
2015. március 25-én minden egyes ember aki valaha is szerette akkor őket - beleértve magukat is a srácokat -, a poklot járta meg. Zayn úgy döntött, hogy nem bírja tovább a folyamatos támadásokat, nem tud elbújni a média elől. A családjával szeretne lenni és pihenni. Összeroppant, nem bírta. Emlékszem mérhetetlenül csalódtam benne, olyan szintű düh járt át. Napokig, sőt hetekig sírtam, és ha meghallom valahol a nevét még most is képes vagyok elsírni magam. Zayn feladta, magára hagyva a négy legjobb barátját.
A négy srác ugyanúgy szenvedett, mint mi rajongók. Talán még jobban is. Elképzelni sem tudom, hogy mit élhettek át egy barát elvesztése miatt. Mégis... Képesek voltak mosolyogni. Képesek voltak a lelket bennünk tartani. Tweetjeikben olyan szeretetet kaptunk. Liam, Harry, Niall és Louis is napokon keresztül csak azt írta, hogy mennyire hihetetlenek vagyunk. Nehéz volt akkor elhinni...

Aztán az élet ment tovább. Az első koncert Zayn nélkül, az első díj Zayn nélkül, az első hónap Zayn nélkül... Minden ugyanolyan volt, ám közben mégsem. A hiányt tapinthatóan érezhettük, de személy szerint... Jobban szeretem ezt a négy srácot, mint valaha életem során! És nem tudom nekik eléggé megköszönni hogy akkor kisegítettek minket. Most lehetne azt írni, hogy, mert ,,ez volt a dolguk". Nem, abszolút nem volt ez. Dönthettek volna úgy is, hogy ,,oké, eggyel kevesebben vagyunk, ez már nem az igazi. Oszlassuk fel a bandát és hagyjuk magukra a Directionereket". Hála a jó égnek, vagy inkább a négy srácnak, nem így történt. Mérhetetlen hála, szeretet és tisztelet van bennem. Nem lehet szavakba kiönteni. Miután pedig élőben is meggyőződtem a munkásságukról, hogy tényleg elképesztő hangjuk van, és a személyiségük is csodálatos, arra gondoltam, hogy nálam büszkébb ember nem létezik a Földön.

Egy kicsit kitérve, remélem egyikük sem haragszik meg, hogy a rajongók 99%-a fanfiction-öket kreál. De így könnyebb kikapcsolódni. Beleélheted magad a képzeleti világodba, ahol minden tökéletes, minden szép, és az Ő oldalán öregszel meg.

Az évek folytán, több mindennel gazdagodtam. A segítségükkel megtanultam nem feladni. Megtanultam szeretni és tisztelni. Megtanultam, hogy hiába történik valami rossz, annak jó oldala is van. Megtanultam az élethez pozitívan hozzáállni. Megtanultam emberként viselkedni, nem utálni és ítélkezni. Csak rájuk kell gondolnom, és az vagyok aki igazából, erőt adnak.
Megtanultam elfogadni a külsőmet, hogy nem kell 10  kiló smink ahhoz, hogy gyönyörű legyek. A zenéjük által jobb ember lettem.

Megtanultam, hogy küzdenem kell... Még akkor is, ha a dolgok végét látom. Hiszen ,,It't far from over..."

4 turné, 4 album, több, mint 180 díj, több, mint 70 szám, 2 film, rengeteg videó klip, videó, könyv, parfüm és rengeteg öröm és bánat könny után kijelenthetem, hogy igen, őrült 5 éven vagyunk túl. De ezt az őrült 5 évet nem áldoznám be semmiért sem.

Megváltoztatták az életem. Hálával tartozok nekik, csak egy lány vagyok, így nem tudom, hogy hogyan és miképp tudnám ezt nekik megköszönni. Történjen akármi, legyenek öten, négyen, húszan vagy akár ketten... Én mindig, minden körülmény között támogatni fogom őket. Halálom napjáig emlékezni fogok arra az 5 srácra akik egykor megváltoztatták és szebbé tették az életemet. Barátokat hoztak nekem a világ minden tájáról... Életre szóló barátságokat. Kint fogok állni a forró melegben, vagy a fagyos hidegben - amit egyszer már megtettem, és igen, abszolút megérte -, csak, hogy másfél órára láthassam őket. Megtenném még egyszer, még kétszer, még ezerszer. Nehéz lesz elmagyarázni majd a gyerekeimnek, hogy kik is voltak ők... Kik változtatták meg az anyukájukat, kiktől tanult ennyit, kik mentették meg őt. Hát a One Direction. 

Büszke vagyok, hogy Directioner lehetek, mert Directionernek lenni nem átmeneti dolog...


Köszönöm Liam Payne, Harry Styles, Niall Horan, Louis Tomlinson és Zayn Malik.
Köszönöm One Direction!


~Directioners are Legends, and Legends are never die...~




(De azért Naughty Boyt még mindig utálom :DD Most pedig megyek a twitterre harcolni és megvédeni az én életmentőimet. Bye. Peace.) 

10 megjegyzés:

  1. Omg!Annyira egyet ertek veled,mind ha csak a magam tortenetet olvastam volna.Nagyon jol le irtad.Nagyon buszke vagyok Rajuk szint ugy.Koszonom Neked hogy ezt meg irtad.Elmeny volt olvsani!��

    VálaszTörlés
  2. Istenem! Elsírtam magam ahogy ezt olvastam! Nagyon igazad van és szerintem minden Directioner egyet ért veled! Belegondolva ugyan az történt velem mint veled..Óriásit fordultam, jó irányban. Ha meghallom akármelyik számukat őrjöngve énekelve ugrálok mint egy idióta, a lassú számokat pedig ölelgetve a párnámat a poszterüket nézve éneklek, bár szerintem minden rajongó! Köszönöm neked hogy el olvashattam ezt a megható bejegyzést!

    VálaszTörlés
  3. Oké, ez mind szép és jó.
    De tudod mit nem értek?
    A világon többszáz zenekar van, fiúbanda, lánybanda, akármi.
    Az 1D is csak egy a sok közül.
    Érdekes, hogy a tinilányok kb. 90%-a rajong értük.
    És a fiúk?
    A fiúk nem. Alig 10%-uk szereti az 1D-t. Vajon miért?
    Azért mert FIÚK!
    A mai világban mindenki a külsőségekre megy, mindenki a másik kinézetét nézi, nem azt, ami belül van.
    És valljuk be, az 1D tagjai már már illúziórombolóan helyesek. És ők ezt tudják is magukról.
    A zenéjük teljesen sablonos, nyávogós 'mindenhelyrejön' fajta.
    Tehát nem értem, miért pont őket bálványozza mindenki, miért ők adnak reményt mindenkinek. A Nickelback-ért miért nincsenek oda a tinilányok?
    Ja, várj, azért mert nem szexik, nem lődöznek fehér habot a gitárjaikból a rajongókra. Nem nyávognak, hanem normális férfi hangjuk van.
    Ha az 1D tagjai rondák lennének, mondjuk annyira, amennyire most cukik (sokak szerint) fele ennyi rajongójuk sem lenne.
    Mert hogy 'jajdecukik' 'milyenszexi' és ennyi.
    Én szégyellném magam, ha Directioner lennék.
    Meg most ez is. Zayn kilépett, és akkor most minden egyes nyomorult kis csitri bőg miattuk, merthogy brühühü, egyel kevesebben vannak.
    Nekem a Real Madrid a kedvenc focicsapatom, a foci pedig az életem része, mégsem bőgök, csak mert Iker Casillas átmegy egy másik csapatba. Minek?
    Attól még a többiek megmaradnak. És oké, nyilván szomorú, mert ő az egyik legjobb kapus. De attól még nincs vége a világnak. Az élet megy tovább.
    Nehéz döntéseket kell meghozni, de el kell fogadni, ha valaki másképp dönt. Az ő élete.

    És azt pedig végképp nem értem, miért ajnározza mindenki az 1D-t.
    Ismerem a zenéiket, párat megnéztem szöveggel, lefordítottam, és semmi.
    Ötmillió ilyen dal van szerte a világban. Az egész egy sablon hülyeség.

    Szóval kedves Directionerek (vagymik), elmondanátok, hogy ez az 5 (vagy 4) fiú miben különbözik az 5SOS-től, a ByTheWay-tól és az összes többi nyálas, sablonos fiúbandától?
    És hogy hogyan tudnak nektek reményt adni, megváltoztatni ezekkel a totál sablonos, tökugyanolyan, nyálas, szomorú vagy éppen kicsattanokazörömtől zenéikkel?

    Üdv. Mörtl Rebeka :)
    (Ja és nem. Nem utálom az 1D-t. De nem is szeretem őket. Csak egyszerűen nem bírom tovább nézni, hogy hogy rontják le a tinilányokat. Folyamatosan.)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Rebeka!

      Fogalmam sincs, hogy hogyan kerültél ide, ráadásul miért kell elrontanod egy ilyen szép pillanatot. Nem tudom hány éve ismered a srácokat, én személy szerint majdnem a kezdetek óta követem őket. És attól tartok nagyon-nagyon tévedsz... :)
      Mikor megismertem őket csak a zenéjükről hallottam, a rádióban hallottam róluk. Napokig kerestem azt a számot - amely a What Makes You Beautiful volt, de ezt akkor még nem tudtam -, mire a barátnőm telefonon átküldte nekem. Nem nem tudtam, hogy néztek ki, fogalmam sem volt, hogy kik ők. Egyszerűen csak hallgattam azt az egyetlen számot és beléjük szerettem.
      Aztán megnéztem a klipjét is, az elején a véleményem tökéletes ellentéte volt a mostanival. Pár éve nem néztek így ki. De aztán megismertem őket, rájöttem, hogy nem a külsejük miatt kell szeretni őket. És elég vicces, de nekem még mindig nem tetszik Harry hosszú haja, nem tetszik, hogy Liam ennyire szőrös... De ezek annyira, de annyira nem számítanak. Ráadásul nyugodtan rájuk kereshetsz. Egyikőjüknek sincs kockahasa, semelyikük nem egy Vogue modell, rengeteg hibájuk van, de számomra így tökéletesek. Tudod, ezt hívják feltétel nélküli szeretetnek.

      Nem értem, hogy miket hordasz itt össze... Nyávognak? Ne hallgasd őket. Nem tetszik a szám szövege? Ne hallgasd őket.
      Hogy miben különbözik a ByTheWaytől és a 5SOS-től? Abban, hogy ez a ONE DIRECTION. Más egyéniséggel, más emberekkel, más személyiséggel, más dalokkal. Hogy hogyan változtatták meg az életem? Lehet neked az ég világon semmit sem jelent a zenéjük, sablonos, unalmas, blablabla (ne hallgasd őket), de hidd el, rajtam kívül milliók vannak így:) Érdeklődj náluk!

      Hogy miért nem rajongunk a Nickelbackért, a ByTheWayért és a 5SOS-ért? Mert valahogy nem az én stílusom a zenéjük... Magyar számokat eleve nem hallgatok, nem az én stílusom. A Nickelback számai szintén távol állnak tőlem. A 5SOS-t pedig kimondottan szeretem.

      Nyomorult csitrik... hát ezen jót nevettem :DD Fogalmad sincs milyen érzés elveszíteni egy olyan embert aki éveken át segített téged és egyszer csak eltűnik. Fogalmad sincs milyen éjszakákon keresztül bőgni, sőt napokon.

      Arról nem tehetek, hogy nem vagy annyira érzékeny, mint mi. Őszintén mondom BARCELONA SZURKOLÓ LÉTEMRE én megkönnyeztem azt is, hogy Iker elhagyta a Real Madridot. Rendkívül különleges kapus és csak sajnálni tudom a Realt, hogy hagyta őt elveszni. Hogy minek sírtam? Mert van szívem.

      Ki mondta, hogy nem fogadtam el Zayn döntését? Egyszerűen csak képtelen vagyok elengedni őt.

      Törlés
    2. Kedvenc mondataim: ,,Ismerem a zenéiket, párat megnéztem szöveggel, lefordítottam, és semmi.
      Ötmillió ilyen dal van szerte a világban. Az egész egy sablon hülyeség" és ezelőtt írtad, hogy ,,Én szégyellném magam, ha Directioner lennék"...
      HONNAN ISMERED A ZENÉJÜKET, HA NEM VAGY DIRECTIONER????????????
      Megnéztél ,,pár" számukat szöveggel. :DDD Hát ez jó... Kérlek mélyedj bele. kezd előröl az egészet. Ismerd meg őket, mileőtt ítélkeznél!

      Mellesleg hogy rontják le a tinilányokat? Áruld el kérlek, kíváncsi vagyok rá! Pont az ellenkezője, akik SZERETIK őket, azok tudják milyen érzés ez... Mikor teljesen egyedül vagy, összetörve, csak meghallgatod az egyik számukat és megnyugszol. Azt érzed minden rendben van, és csak te és a srácok léteznek. Élőben látni őket pedig leírhatatlan. 4 éve vártam arra, hogy láthassam őket, 4 éve... Rengeteget sírtam, rengetegszer átgondoltam és olyan lehetetlennek tűnt.

      Így a végére pedig csak annyit írnék: ,,Megváltoztatták az életem. Hálával tartozok nekik, csak egy lány vagyok, így nem tudom, hogy hogyan és miképp tudnám ezt nekik megköszönni. Történjen akármi, legyenek öten, négyen, húszan vagy akár ketten... Én mindig, minden körülmény között támogatni fogom őket. Halálom napjáig emlékezni fogok arra az 5 srácra akik egykor megváltoztatták és szebbé tették az életemet. Barátokat hoztak nekem a világ minden tájáról... Életre szóló barátságokat. Kint fogok állni a forró melegben, vagy a fagyos hidegben - amit egyszer már megtettem, és igen, abszolút megérte -, csak, hogy másfél órára láthassam őket. Megtenném még egyszer, még kétszer, még ezerszer. Nehéz lesz elmagyarázni majd a gyerekeimnek, hogy kik is voltak ők... Kik változtatták meg az anyukájukat, kiktől tanult ennyit, kik mentették meg őt. Hát a One Direction. "


      Akik pedig nem ismerik, nem szeretik, nem tudnak óluk semmit és így állnak hozzá, mint te, hogy csak a szennyezett netes oldalakról értesülnek pár hírről amik kamuk. Azok SOHA nem fogják megérteni, hogy hogyan tudja megváltoztatni egy banda, egy lány életét...


      Köszönöm a véleményed, nem vettem támadásnak! xx.

      Törlés
    3. Drága névtelen!
      Fogalmam sincs ki a picsa lehetsz de azért mondok neked valamit. Pontosabban írok.

      Hogy miért is rajonganak értük? Hogy miért szeretik őket? Hogy miben különböznek a többi bandától?

      Elösször is. Ha nem szereted őket akkor a te bajod. Izlés kérdése. Elmondom neked hogy hogy ismertem meg őket.
      Egyszer elmentem a legjobb barátnőmhöz. Ott aludtam náluk és rajzoltunk, társasoztunk mint minden negyedikes. Egyszer csak kapcsolt a laptopján zenét és úgy játszottunk. Nem is néztem hogy mit kapcsolt be csak halgattam a zenét és egyböl megtetszett. Jó néhányszor, pontosabban egy milliószor meghalgattuk mire megkérdeztem tőle hogy mi a szám címe. Haza mentem és otthon megnéztem a klippet. Akkor láttam őket elösször. 10 éves voltam, nem törödtem vele hogy hogy béztek ki. 10 éves votam nem érdekelt hogy néznek ki mivel kicsi voltam és nem érdekelt a pasizás. A zenéjükért szerettem őket és még mindíg azért szeretem őket! Ha kérdeznék hogy melyiket szeretem a bandából nem tudnék egy konkrét személyt mondani mivel nincs kedvencem!

      Kedves névtelen! Te nem tudod hogy hányszor voltam szomorú és sírtam! Ilyenkor mindíg meghalgatam valamelyik számukat és jobb kedvem lett! Vagy negnéztem egy videót róluk és utána már nem azért folyt a könnyem mert szomorú voltam hanem azért mert annyira röhögtem! Tudod hány embert segített át a zenéjük egy rossz korszakon?? Elmondom neked hogy elég sokat!

      Bevallom nem mindenki szereti őket! Sőt sokan nem szeretik őket! De ez izlés kérdése! Pl. Te szereted a focit. Én nem értem az egész játékot de mégsem szólok le egy embert sem mert szereti. Mert tudom hogy nekik nem esne jól! Sőt senkinek sem.
      Egyébként elárulom neked hogy én szeretem a Green dayt! Sőt van tőlük poszterem és betéve tudom a dalaikat! Oh és nem azért mert valami hű de dögös pasik! Ugyanúgy elájulnék ha elöttem álnának mint pl a One directionnál!
      És azért mert szeretem a zenéjüket!

      Egyébként elárulom neked hogy nem tökéletesek. Tudom. Pl én se szeretem Harry hosszú haját! Sőt irtam is neki instagrammon hogy ideje lenne levágni!
      De tudod én így szeretem őket! És senki nem tudja megváltoztani a véleményem!!!!

      Úgyhogy kedves névtelen, közlöm hogy nem sikerült letörnöd a kedvem!

      Törlés
    4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  4. Már vagy 10X elolvastam! Még most sem tudok mit mondani csak annyit, hogy KÖSZÖNÖM! Köszönöm, hogy megfogalmaztad ezt és megosztottad velünk! Sírtam és sírok, nagyon megható és igaz!! :'( <3

    De azért létszi siess a kövi résszel, mert már lassan meg esz az ideg, hogy mi lesz a folytatás!! :-D

    VálaszTörlés
  5. Sírok... :'(
    Annyira szépen megfogalmaztad, annyira megható és annyira igaz...
    Köszönöm!
    Szebbé tette a napomat.
    És egyszerűen erre nincsenek szavak...
    Igaz, megható, szomorú, de mégis vidám...
    Directionerek forever ❤❤❤

    VálaszTörlés
  6. Megható volt.
    Napok óta csak az új rész érdekében jöttem fel erre az oldalra, mindig ahogy láttam hogy nincs új bejegyzés dühös lettem. Csak ma sikerült rászánnom magam, hogy elolvassam, és valóban eléggé meghatott, megkönnyeztem. Szépen összefoglaltad az én érzéseimet is, köszönöm:)

    VálaszTörlés