music

2017. július 25., kedd

Második évad: Összefoglalás

Szervusztok Drágáim! 

Rengeteg üzenetet kaptam, amiben áradoztatok a folytatásról, ezúttal is szeretném nektek megköszönni! Néhány üzenetben azonban segítségég kérés is volt a részetekről. Nagyon régen hozta új részt, ezért összefoglaltam nektek pár mondatban a második évad történéseit, hogy aki nem emlékszik, az ezt elolvasva visszanyerje az elveszett sorokat. :) 

Remélem segít valamennyit! Hamarosan jelentkezek. 

All the love, L xx.


1. Rész - ,,A vágyak ide kevesek"

Sophie felébred az altatásból és szembesül a ténnyel, hogy szerelme válságos állapotban van, miután Luke meghúzta a pisztoly ravaszát, és az Harry felsőtestébe fúródott. Louis próbálja óvni a lányt, hogy csak rosszat tesz magával, ha a fiút ilyen állapotban akarja látni, de Sophie makacsságának köszönhetően nem enged. Ellök magától ezzel egy olyan személyt, akire szüksége lett volna a nehéz időkben. A körülmények miatt mindenki teljesen ki van készülve, és ezt még fokozza az is, hogy Harryt ismét újra kell éleszteni.


2. Rész - ,,Önző vagyok"

Történtek után mindenki megzuhanva magába fordult. Sophie és Louis kapcsolata nem javul, sőt a helyzet csak rosszabb lesz, mikor a lány az önzőségével magyarázza meg viselkedését, pedig a félelem állt a háttérben. Sophie az orvosok felszólítására visszamegy a kórtermébe, ahol egy csokor virág, és doboz csokoládé mellett talál egy üres ,,jobbulás" kártyát is. A lány belemerül gondolataiba, amik elnyomják őt, és megfordul fejében az öngyilkosság, miszerint kiugrik a kórház ablakán.

Ezután Louis szemszögéből tudjuk meg, hogy Harry mit mesélt neki anno a lányról. Niall megérkezésével pedig ráeszmél a fiú, hogy azzal, ha ellöki magától Sophiet és hátat fordítva neki kisétál a képből, nem segít. Eközben a fiút is nyomasztja a félelem, barátja elvesztése miatt. Monában találta meg nyugalmát, ő segít neki lelkileg, míg Dr Lawrence ismerteti az állapotokat. Sophienak kezeléseket ajánl fel, míg Harryről semmi biztatót nem mond.


3. Rész - Mi lenne ha maradnál?

Harry állapota stabilnak volt mondható, de még mindig fent állt a veszély. Louis végre enged egy kicsit és végre megszerzi első csókját a kék szemű Monától. A fiú időben érkezett meg Sophie szobájába, sikerült visszahúznia a lányt a haláltól. Miután megbeszélték nézeteltéréseiket és egyetértettek abban, hogy egymásra van szükségük az elkövetkezendő időben, nem haragra, Sophie megkönnyebbülve látogatta meg Harryt. A sok gép és cső között kérte maradásra szerelmét, aki a megható beszéd után kinyitotta szemeit.

4. Rész - Újra látni

Harry tehetetlenül, ám kitartóan küzdött a benne lakozó démonokkal és sikerült átlépnie azt a bizonyos vonalat, ami az életben tartotta őt. A boldogság és megnyugvás kiült mindenki arcára. Sophiet éppen Niall boldogította, amikor megjelent Dr Hyland, a fiatal orvos. Fekete hajjal, és rikítóan tökéletes kék szemekkel. Flörtölni kezd a lánnyal, amit Niall rossz néven vesz, pedig Sophie állítása szerint nem kellene neki. Kisebb vita alakul ki közöttük, ami fenyegetéshez vezet. Úgy tűnik Sophie elveszti egy másik barátját is a káosz közepette.

5. Rész - Szökjünk meg!

A történet másfél hónappal később játszódik. Harry és Sophie visszaköltöznek Harry lakásába, ahol ismét minden a helyén volt, és azt remélik a fiatalok, hogy velük is minden rendben lesz. A fiút nyomasztja a lány egészsége, akinek az utóbbi időkben rémálmai voltak. Fél, hogy az őrületbe kergetik őt. Harry a hosszas ölelkezés után előáll az ötlettel, hogy szökjenek meg, maguk mögött hagyva mindent.

6. Rész - Távolság

Harry ismertette tervét, hogy menjenek el egy távoli országba, ahol kipihenhetik a fáradalmakat. Vagyis Sophie kipihenhetné a fáradalmait, ugyanis a terv nyaralásnak álcázott rehabilitáció lett volna, amibe a lány nem ment bele. Makacsul tartózkodott attól, hogy valaki segítsen rajta mentálisan. Szerinte Harry, a barátok és a családja segíti túl majd a történteken. Veszekedésük addig fajult, míg Harry idegesen meg nem markolta Sophie csuklóját, amin zúzódás keletkezett a hirtelen rántástól. A fiatalok elhidegülnek, Harry állítása szerint, távolságra van szüksége.

Megtudhatjuk, hogy Sophie hogyan ismerkedett meg Aaron Hylanddel, és hogy a fiatal orvos már ekkor próbált a lány társaságába férkőzni.

7. Rész - ,,Nem érzi ugyanazt?"

A fiú vad pakolásba kezd, Sophie értetlenkedve nézi, hogy mi történik, hiszen egyik pillanatban még boldogan estek be a lakás küszöbén, a másikban pedig Harry a bőröndjének esik.

Visszaemlékezésbe pillanthatunk be, ahol Sophie elmeséli hogyan öntötte ki Louis-nak szívét és, hogy Louis hogyan segítette ki akkor lelkileg. A lány aggódik Harry miatt, és nyomasztja Niall szótlansága. Kitalálja, hogy az éjszaka közepén azonnal beszélnie kell Niallel, mert szerinte elmondta Harrynek azt, mikor Aaron arcátlanul megbámulta a lányt, ezért hidegedtek el Harryvel. Louis is értesül erről egyrészt Niall, egyrészt Sophie felől.

Harry még mindig pakol, továbbra se mondd semmit Sophie-nak, hogy miért döntött ilyen hirtelen, hogy hova megy, és hogy mi okból kifolyólag. Hidegen elhajtja a lányt.

8. Rész - ,,Bízhatok benned?" 

Ismét visszaemlékezéssel kezdünk. Tommo és Mona kapcsolata kezd kibontakozni és a friss szerelmes pár boldogan készít együtt reggelit, amikor Sophie levánszorog az emeleti szobából. Aaron és a lány telefonon keresztül beszélik meg a találkozót, amit Louis véletlen meghall és hevesen ellenkezik, hogy Sophie találkozzon az orvossal. A találkozó célja kizárólak a lány gyógyulása érdekében történt volna meg. Sophie arra kéri Louis-t, hogy húzza az időt Harrynél, amíg Aaronnal leegyeztetik a dolgokat. 

A kisebb találkozó késő estig elhúzódik. A fiatalok jó érzik magukat, Sophie belsős titkokba avatja be Aaront, eközben megfeledkezik Harryről és az édesanyja figyelmeztetéséről, hogy érjen időben haza, mivel beszélniük kell. 

Az utolsó pár sor ismét a jelenben játszódik. Harry elmegy. 

9. Rész - Fehér rózsa

A fiataloknak véget ér az estéjük, ugyanis Aaron félreértette a jeleket és bepróbálkozott a lánynál, aki ijedten, sietősen távozott. Mellesleg a Big Bennek köszönhetően rájött, hogy totálisan kiment a látogatási idő. Sürgősen hívja fel Louis-t, de ekkor már késő volt. Csalódást okozott, ismét hazugság és bonyodalom keletkezett, azon a napon nem ment be Harryhez. Ahogyan hazafele sietett ismerős, szőke tincseket pillantott meg az út túloldalán, amitől még jobban remegni kezdtek végtagjai. Luke Hemmings személyét vélte felfedezni. Louis érte megy és hazaviszi. Otthon szembesülnie kell a ténnyel, hogy a szülei elfogadták Dr Lawrence ajánlatát és beíratják a lányukat egy gyógyszeres terápiára. Sophie még mindig képtelen elfogadni, hogy kezelésekre lenne szüksége, durván elutasítja szülei ajánlatát. Szerinte Aaron az, aki jelen pillanatban kezelni tudja. 

10. Rész - Hosszú út lefelé 

A jelenben járunk, Harry továbbra is rendíthetetlen és továbbra se tudjuk, hogy miért megy el. Sophie össze van zavarodva, számtalan kérdést tesz fel Harrynek, aki gúnyt űz a lányból. Próbálja Aaronra terelni a hibákat, vagy arra, hogy Sophie nem akart vele megszökni, ezek természetesen csak kifogások. 
A fiú nem marad, Sophie összetörik. Megtörténik a nagy szakítós jelenet, a lány pedig úgy érzi, hogy nem számíthat senkire, így elmenekül. 

11. Rész - Desire

Harry szemszögéből tudjuk meg a fele igazságot. Nem azért hagyta ott Sophie-t, mert nem szereti, egyszerűen csak ,,nem akarta belekeverni Őt". Louis-val siet el a FREE új főhadiszállására, ami ezúttal egy sokemeletes épület tizedik emeletén lévő apartman. A FREE megmaradt tagjai már ott vannak, Niallel, Payne-nel, Clifforddal, Hooddal, Irwinnal és Luke Hemmings személyével is. Az ex maffiózók ahelyett, hogy egyesítenék erejüket, egymásnak esnek. Luke provokálja Harryt, aki egy mozdulattal leüti. A göndör hajú srác pedig ezek után álomba sírja magát. 

12. Rész - Ott van mindenhol

Sophie elmeséli, hogy hogyan élte meg a legszörnyűbb napjait, és hogy Aaron milyen segítőkész volt ez idő alatt. A napokat nála tölti, megpróbálja összeszedni magát, és talán elkezdeni az új életét. Figyelmes lesz egy hirdetésre, amit az újságban lát meg. Munkára jelentkezik a könyvesboltba.

1 megjegyzés:

  1. Jujj de jó! Hasznos volt így leírnod, lassan már nekem is kiesett néhány dolog. Nagyon jó lett ez az összefoglaló! Remélem hamarosan jön a kövi rész! :)

    VálaszTörlés